Bezienswaardigheden

In de regio is veel te doen voor jong en oud!

Kunstvereniging Diepenheim

Grotestraat 17, Diepenheim

www.kunstvereniging.nl

Meer informatie over exposities, tentoonstellingen, exclusieve activiteiten zie de website.

Oranjemuseum Nieuwe Haghuis (7 minuten)

Prinsendijk 1, 7478 PB Diepenheim

0547-351239

www.oranjemuseumdiepenheim.nl

Op het fraaie erf van het agrarische bedrijf “Nieuwe Haghuis” aan de Prinsendijk, dat in samenhang met de monumentale boerderij uit 1912, de aanblik van een landgoed vertoont, is op die mooie zonovergoten nazomerdag het Twents-/Oranjemuseum van de gelijknamige stichting “Nieuwe Haghuis” officieel geopend. Dit museum is, na paleis het Loo te Apeldoorn en de musea in het Oranjestadje Buren en ’s Gravendeel, het vierde in zijn soort in Nederland. Het is zo dus niet alleen een primeur voor de plattelandskern Diepenheim binnen de gemeente Hof van Twente, maar feitelijk voor de gehele noordoostelijke regio van ons land.

Openingstijden: Dinsdag-, donderdag en zaterdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur

Museumboerderij ‘De Wendezoele’ (16 minuten)

Twickelerlaan 14, 7495 VG Ambt Delden

074-3762699

www.wendezoele.nl

De organisatie van Museumboerderij Wendezoele wordt helemaal gerund door vrijwilligers, meer dan 75 mensen zijn regelmatig betrokken bij de organisatie van de boerderij.

De museumboerderij is gevestigd in een Twickelboerderij Erve Brinkate uit 1895. Wendezoele is een creatieve naam, en betekent het wenden van de zuil waar een ketel aan hangt boven het vuur in een los hoes tussen het woongedeelte en de stallen, maar staat ook voor de grote wending in de landbouw in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Het is de missie van de Wendezoele om dit erfgoed te benutten om kennis over te dragen over de landbouw en veeteelt tussen 1900 en 1960 aan een groot en breed publiek, van generaties die deze tijd hebben meegemaakt, tot en met de jeugd van nu. Zij kunnen bij de Wendezoele ontdekken hoe het er in die tijd aan toe ging op een boerenerf en dit delen met anderen.

Entree & Rondleidingen. Kinderen tot 4 jaar gratis;  4 t/m 12 jaar € 1,00;  vanaf 13 jaar € 3,00